Papperskulor – när du ska göra egna kasperdockor

papperskulorAlla har vi drömt om att ha en egen teater och det är på sin plats att dina barn får en sådan. En omöjlig dröm, kan tyckas, men det är långt ifrån sant. Det behöver inte vara svårt och inte kosta mycket att få en egen kasperteater med tillhörande dockor.

Du och barnen kan göra alltihop själva. Allt du behöver ha är ett tygstycke och papperskulor, av tygstycket klipper du till mantlar och sedan limmar du fast papperskulorna som huvud. Vill du göra dockorna extra fina kan du klistra på garn som hår, knappar på tyget och knappar som ögon. Barnen kan göra sina kasperdockor hur avancerade och fina som dom bara vill. Du kan köpa papperskulor och annat material på nätet eller i närmaste hobbybutik – oftast finns det tyger hemma som ligger och skräpar och som nu kan komma till användning.

På nätet kan du läsa mer om hur man steg för steg bygger kasperdockor med hjälp av enkla medel som papperskulor och tygstycken. Den enklaste sättet att sedan göra en riktig teaterscen är att hänga upp ett skynke, som en diskdamm på barnkalas, och sedan låta dockorna visa sig ovanför den.