Hängmappsvagn och mapparna

hängmappsvagnEn hängmappsvagn är gjord för att förvara mappar i. Men det finns flera olika sorters mappar och alla vagnar är inte gjorda för att passa en del av de olika typerna på mappar. Det finns bara en mapp som är gjord för att passa i en hängmappsvagn, så kallade hängmappar. En del vagnar kan dock också ha andra typer av mappar, men det är mer ovanligt. Hängmapparna som är gjorda för en hängmappsvagn är enkla konstruktioner så att de bara är att, kort och gott, hänga på en hängmappsvagn. Hängmapparna hänger på skenor som går längst med kanterna på en hängmappsvagn. Sedan är det bara att placera dina papper i hängmapparna. De flesta hängamappar har små flärpar som sticker upp där du kan skriva vad just den mappen innehåller. Såhär kan du också kategorisera enligt bokstavsföljd för att lätt hitta bland mapparna. När du köper en hängmappsvagn är det inte alltid som hängmappar ingår. Ska du köpa dina hängmappar själv kan du välja att köpa mapparna i olika färger. Antingen bara för att du tycker att det är snyggt eller för att underlätta kategorisering ytterligare. En specifik färg för ett specifikt ämne, till exempel.