Hjärtstartare, hur du hittar en

hjärtstartareEn hjärtstartare kan rädda liv, och innebära en enorm skillnad gällande överlevnad om man har en tillhands direkt när det gäller. Att slösa tid vid ett hjärtstillestånd är inget man har råd med.

hjartstartare-aed.se

Många hjärtstartare idag går att hyra eller köpa både som verksamhet och privatperson. Dessa hjärtstartare går dessutom att använda av alla, då de kommer med både instruktioner och allt man behöver. Inte heller ger dessa hjärtstartare en elektrisk stöt om det inte behövs, man kan alltså inte missbruka dem.

Om man inte har en hjärtstartare, finns det ett register på nätet där man kan söka på vart man bor, och sedan få upp en karta med hjärtstartare utplacerade och var de finns någonstans. Dessa kan man sedan trycka på för att få fram mer information.

Detta kan var väldigt bra om något sker och man själv inte har en hjärtstartare, och man gjort allt annat man kan. Det vill säga ha ringt 112 samt gjort HLR. Om man då är flera stycken kan man be någon hämta en hjärtstartare. De flesta städer brukar ha någon form av verksamhet eller bostad där en hjärtstartare finns. Såklart kan det ändå vara bra att köpa in en, om man är en verksamhet själv.