Städmaterial till barnen

städmaterialÄr du en förälder som tröttnat på att städa allt själv hemma? Tycker du att dina barn behöver hjälpa till mer? Har du små barn kan detta problem verka svårt att lösa, men det behöver inte vara det. Ett tips är att låta dem plocka undan i sina rum när de lekt färdigt, exempelvis varje kväll så att det är fint när de lägger sig och tills nästa dag. Då kan du som förälder passa på att ta fram ditt städmaterial när de är på dagis eller förskolan. Enklast är att städa deras rum när de inte är hemma.

Vill du göra barnen förberedda på att städa ”på riktigt” kan du ge dem leksaker i form av
städmaterial. Många barn uppskattar plastspisar och därför kommer de även att tycka om städmaterial i plast, till exempel en rosa liten dammsugare eller en gul mopphink. Städmaterial gör att barnen förstår mer vad städning går ut på och de tycker att det är roligt att lära sig. Dessutom vill många barn gärna vara som mamma och pappa. Städmaterial i plast är en dundersuccé. Och du som förälder kommer att tacka dig själv senare för att de lärde sig tidigt hur man städar på riktigt.