Bra att veta om fönsterkuvert

fönsterkuvertEtt fönsterkuvert är ett kuvert med en genomskinlig fönsteruta av plast genom vilken man kan se mottagarens address. Det är mycket behändiga och funktionella kuvert för företag och privatpersoner.

Är du på jakt efter billiga fönsterkuvert? Du lär hitta dem i de flesta butiker med inriktning på kontorsmaterial och papper, till exempel hos Claes Ohlson. Du kan också hitta ett stort utbud av dem på nätet. Några företag som tar emot beställningar är Profsoffice, Staples.se och Lilon.se samt Kontorsnetto. Fönsterkuvert är mycket populära på grund av den smidiga mallen som underlättar för avsändaren. De vanligaste storlekarna är C4 och C5 (C5 = 162 x 229 mm) och standard för fönstret är V2, H2 och H3.

Fönsterkuvert har funnits sedan förra sekelskiftet. Den som tog patent på idén 1902 var amerikanaren Americus Franklin Callahan. Året innan hade han designat sitt första fönsterkuvert. Fördelen var att företag med reklamutsändningar eller fakturor skulle slippa skriva mottagarens adress två gånger. Detta skulle i sin tid spara både tid och pengar.

Att hitta fönsterkuvert billigt behöver inte ta lång tid, men det kan vara värt att leta runt lite för att hitta det bästa priset. Något som kan vara värt att veta om är att de inte ska återvinnas genom pappersåtervinning. De ska istället kastas i brännbart.